Η Κρήτη συναντά την Σμύρνη στη Λέρο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη μεγάλη συναυλία της δράσης “Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά” σε συνεργασία με το “Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών” στην πανέμορφη Λέρο, χαρίζοντάς μας πολύ δυνατές και συγκινητικές στιγμές.

Ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Fide Köksal, η Αρετή Κετιμέ, η Αφεντούλα Ραζέλη, η Μαριαστέλλα Τζανουδάκη και σημαντικοί σολίστες μουσικοί πρόσφεραν μια μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στη Μαρίνα Λέρου, με μαγευτικό σκηνικό τη θάλασσα και το φεγγάρι στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων.

Αφορμή γι’ αυτό το μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Σμύρνη, αποτέλεσαν τα μουσικά θέματα των videos της δράσης «Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά» – του Eρωτόκριτου, στο οποίο συμμετείχαν 77 καλλιτέχνες και του δεύτερου video, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραγωγής, και αφορά τη Σμύρνη, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 καλλιτεχνών.

Παράλληλα, οι δυνατοί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο σημαντικών αυτών τόπων αναδείχθηκαν στη συναυλία, καθώς ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια που μας συγκινούν και μας συντροφεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μας, σε ένα ξεχωριστό πάντρεμα!

Τη δικό τους στίγμα στο μουσικό αυτό ταξίδι έδωσαν οι εξαιρετικοί σολίστες:

Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι

Γιώργος Μαρινάκης – βιολί

Κώστας Μερετάκης – κρουστά

Νίκος Μέρμηγκας – νυκτά έγχορδα

Μιχάλης Ορφανίδης – τύμπανα

Δημήτρης Πάντος – κιθάρα

Παντελής Στόικος – τρομπέτα

Τάκης Φραγκούς – κοντραμπάσο

Στέλιος Φραγκούς – πιάνο

Μαζί μας ήταν και ο συνθέτης Τάκης Φαραζής, ενορχηστρωτής του δεύτερου video της δράσης «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά».

Από τη Λέρο συμμετείχαν ο Αντώνης Νταλαρής, ο Γιάννης Καλογερόπουλος και η Φλώρα Γεωργά.

Υπεύθυνος ορχήστρας: Τάκης Φραγκούς

Επιμέλεια ήχου: Θανάσης Γκίκας

Φωτισμοί: Γιάννης Χριστοδουλάκης

Σκίτσα: Soloup

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας προβλήθηκαν πλάνα και backstage υλικό από τα videos της δράσης «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά». Η εκδήλωση είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, υπερτονίζοντας το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αξίες που πρεσβεύουν το “Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών” και η δράση “Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά”.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Κύριος χορηγός: Μαρίνα Λέρου

2018-09-09T18:09:45+02:00