“Υποστηρίζω με την καρδιά μου το “Παίζουμε  Οικολογικά”, γιατί αυτή η Ελλάδα της χαράς, της υπερηφάνειας, της λεβεντιάς και αυτός ο μαγνήτης που είναι, πρέπει να βγει προς τα έξω όχι μόνο για μας τους Έλληνες αλλά και για όλους τους λαούς”.

 

MARKESINI-PZO-6

Η Μαρία Μαρκεσίνη είναι πρέσβειρα της δράσης “Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολισμικά” στο εξωτερικό και συμμετέχει στο δεύτερο βίντεο, με τίτλο «Σμύρνη – ένα ταξίδι στη γοητεία του μύθου της» που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Για μας είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά να έχουμε στο πλάι μας την Μαρία Μαρκεσίνη, η οποία σαν ολοκληρωμένη πιανίστα αλλά συγχρόνως και σαν vocalist, είναι το είδος καλλιτέχνη που προκαλεί σεβασμό και έκπληξη.

Συνδυάζοντας όχι μόνο τα δύο δυσκολότερα και πιο απαιτητικά είδη μουσικής, την κλασική και την τζαζ, αλλά και δύο τελείως διαφορετικά όργανα, το σολιστικό πιάνο και τη φωνή, έχει κατακτήσει τις ευρωπαϊκές σκηνές με το αυθεντικό της στυλ και την σπάνια μουσικότητά της. Με συχνές εμφανίσεις στα επίσημα προγράμματα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών σκηνών και φεστιβάλ και εμφανίσεις σε πολλά ευρωπαϊκά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, η Μαρία Μαρκεσίνη έχει καταπλήξει πλέον κριτικούς και κοινό, που την χαρακτηρίζουν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του καιρού μας.

Οι συνεργασίες της με σολίστ διεθνούς κύρους την έχουν φέρει επανειλημμένα στα φώτα της δημοσιότητας. Από τον Richard Bona, τον Bert van den Brink, την Candy Dulfer, τον Ιvan Lins, ως τις πολλαπλές εμφανίσεις της με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες και σημαντικούς μαέστρους.

 

 

 

Maria Markesini1Από τις μεγαλύτερες σκηνές

της Ευρώπης τώρα στην Ελλάδα!

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ

Cinema Passionata

 Μαζί της το διάσημο jazz group

Klazz Brothers

 

Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Συμμετέχει το το φωνητικό σύνολο

                                                                                                      «εν χορώ»

 Πολυχώρος Γαυρίου – Άνδρος

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

 

Τρεις μοναδικές συναυλίες θα δώσει στη χώρα μας η Μαρία Μαρκεσίνη μαζί με τους διεθνώς βραβευμένους Klazz Brothers, μετά από τις αμέτρητες εμφανίσεις τους στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης. Τον Μάιο θα βρεθούν στην Ελλάδα καλεσμένοι από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (8 Μαΐου), το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (11 Μαΐου) και τον Δήμο Άνδρου (15 Μαΐου).

 

Το γερμανικό γκρουπ Klazz Βrothers ιδρύθηκε το 1999, συνδυάζοντας την κλασική μουσική με την jazz – ωςεκ τούτου και το όνομά τους «Klazz» – ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στην κλασική και τζαζ μουσική. Οι Klazz Brothers σήμερα θεωρούνται αυθεντίες πλέον του είδους τους, έχοντας ηχογραφήσει 14 cd με την «SONY Classical» Γερμανίας. Με δυο βραβεία “Echo classical (το 2003 και το 2006 – πρόκειται για την πιο τιμητική μουσική διάκριση της Γερμανίας), τρία βραβεία “Jazz Αward (2003, 2005 και 2007) και δυο υποψηφιότητες για Grammy (2006 και 2007), το όνομα τους στέκεται πολύ ψηλά στο διεθνές κλασικό crossover.

Ο Kilian Forster, ιδρυτής του γκρουπ, είναι από τις κορυφαίες προσωπικότητες της γερμανικής τζαζ, και όχι μόνο, σκηνής. Δημιούργησε και επιτέλεσε μουσικός διευθυντής της “Dresden Philharmonic Jazz Orchestra” και είναι ο δημιουργός και διευθυντής του διεθνούς Φεστιβάλ τζαζ της Δρέσδης “Jazztage Dresden”, του μεγαλυτέρου φεστιβάλ τζαζ της κεντρικής και ανατολικής Γερμανίας, φιλοξενώντας κάθε χρόνο την παγκόσμια αφρόκρεμα της τζαζ.

Print

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης και με την υποστήριξη του «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά».

 

2018-09-09T18:09:45+02:00