“Θέλω να συμμετέχω κι εγώ σε μία κοινωνία, η οποία θα πάει μπροστά μόνο με τον Πολιτισμό… Υποστηρίζω απόλυτα αυτή την πρωτοβουλία της ομάδας “Παίζουμε Οικολογικά”. Είναι η φράση που τα λέει όλα”.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται ανάταση. Αυτή η ζωή που υπάρχει ως τώρα μας σκοτεινιάζει, μας βάζει μέσα σ’ ένα σκοτεινό τούνελ και δεν βρίσκουμε την έξοδο. Μα η μόνη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η ανατροπή και αλλαγή όλων αυτών.

Είμαι από τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι όλα αυτά θα ανατραπούν από την πολιτική. Θα ανατραπούν όμως από άλλες ενέργειες της ελληνικής κοινωνίας. Να αναζητήσει τρόπους διαφυγής … για μια Ελλάδα καλύτερη, μια Ελλάδα με ποιότητα και με μια υπερηφάνεια. Αυτά τα στοιχεία μόνο η παιδεία και ο πολιτισμός μπορούν να τα παρέχουν. Διότι όλα τ’ άλλα είναι διαδικασίες που μου θυμίζουν κάπως φοιτητικά πανεπιστήμια.

Είμαι της άποψης ότι πρακτικά, η Ελλάδα έχει μπροστά ένα δρόμο θα έλεγα, λαμπρό, γιατί ως φαίνεται απορρίπτουμε ένα μοντέλο ζωής που μας έκανε τη ζωή δύσκολη και τώρα όσοι άνθρωποι θέλουν να αντιδράσουν, θα αντιδράσουν μόνο μέσα από τους τρεις πυλώνες που συζητάμε … Την οικολογία, την κοινωνική εκπαίδευση – δεν λέω παιδεία, λέω κοινωνική εκπαίδευση, που είναι ακόμα πιο συλλογικό και τέλος τον πολιτισμό. Γιατί βλέπουμε ακόμα στις μέρες μας, αυτές τις δύσκολες μέρες, ότι οι καλλιτεχνικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του πολιτισμού θα έλεγα, δεν κάθονται στ’ αυγά τους. Βλέπεις, γεμίζουν τα μπαράκια, γεμίζουν οι μικρές νυχτερινές σκηνές, γεμίζουν οι χώροι πολιτισμού, γεμίζει η Πινακοθήκη … Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει προς τα έξω και να αντιμετωπίσει μια πατρίδα, όπως τη λένε, με ένα διαφορετικό νόημα. Γιατί το υπάρχον νόημα δεν μας πάει πουθενά, μας σκοτεινιάζει απόλυτα τη ζωή.

Θέλω να συμμετέχω κι εγώ σε μία κοινωνία, η οποία θα πάει μπροστά μόνο με τον Πολιτισμό. Εγώ προσωπικά πρέπει να γράφω καλά τραγούδια, καλή μουσική. Ο άλλος πρέπει να γράφει καλά ποιήματα. Οι άλλοι πρέπει να φτιάχνουν καλό κινηματογράφο, καλό θέατρο. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή που υπάρχει και να πάμε σε ένα φως. Φως που θα απλωθεί σε όλη την κοινωνία. Μπορούμε να το καταφέρουμε. Είμαι απόλυτα σίγουρος και κυρίως, είμαι αισιόδοξος.

Υποστηρίζω απόλυτα αυτή την πρωτοβουλία της ομάδας “Παίζουμε Οικολογικά”. Είναι η φράση που τα λέει όλα.

2015-02-28T00:06:07+02:00