Είναι γεγονός!! Το δεύτερο μεγάλο project της δράσης μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη! Έτσι λοιπόν μετά τον «Ερωτόκριτο», το αριστούργημα αυτό της ελληνικής λογοτεχνίας, θέλουμε, με το δεύτερο video της δράσης μας «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά», να προβάλλουμε άλλο ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Γιατί «…  & διαπολιτισμικά»;

“Σεβόμαστε τη φύση – σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και αλληλεπιδρούμε για το κοινό μας  όφελος”

Η οικολογία εστιάζει στη σχέση του ανθρώπου με  το φυσικό και το πολιτισμικό του περιβάλλον, ενώ η διαπολιτισμικότητα επικεντρώνεται στην αρμονική και ποιοτική συνύπαρξη των ανθρώπων. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το σεβασμό της «διαφορετικότητας» και της κουλτούρας του άλλου. Σε μια κοινωνία, όπως η δική μας, που στερείται σεβασμού στην πολιτισμική ετερότητα, η αρχή αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Θέμα

 Ένα μουσικό ταξίδι λοιπόν, στη γοητεία του μύθου της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, που αποτελεί μέχρι και σήμερα το καλύτερο παράδειγμα διαπολιτισμικής κοινωνίας. Με την αρμονική και ποιοτική συνύπαρξη διαφορετικών εθνοτήτων, που οδήγησε την πόλη στο πιο υψηλό επίπεδο ευημερίας και ανάπτυξης, αναδεικνύοντας έναν πρωτοποριακό πολιτισμό και μια πρωτοφανή εμπορική δραστηριότητα, που έφτασε και σε άλλες ηπείρους. Κι όταν ακόμα ήρθε η καταστροφή και ο ξεριζωμός, ο πολιτισμός αυτός δεν χάθηκε, αντίθετα οι Σμυρνιοί μας τον κληροδότησαν με μεγαλοσύνη και περηφάνεια.

Το άρωμα και ο πολιτισμός των Ελλήνων που έζησαν και μεγαλούργησαν στη Σμύρνη και στα παράλια της Μικράς Ασίας και τα όσα έδωσαν στη σύγχρονη Ελλάδα, εμπνέουν περισσότερους από 100 σημαντικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής Σκηνής να συμπράξουν σ’ αυτό το διαπολιτισμικό ταξίδι!