Ποιοί Είμαστε2015-01-19T16:45:39+02:00

Η δράση – πρωτοβουλία «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» στηρίζεται σε τρεις θεμελιώδεις και διαχρονικές αξίες της ζωής μας, άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους: το Περιβάλλον, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Όραμά μας είναι ν’ αναδείξουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, στηριζόμενοι στους τρεις αυτούς βασικούς πυλώνες, με κινητήριο μοχλό την τέχνη και κυρίως τη μουσική, που πιστεύουμε ότι έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και κυρίως να ενώσει τους ανθρώπους σε ένα σκοπό.

Το «Παίζουμε Οικολογικά» ξεκίνησε το 2011 με τη δημιουργία ενός «εναλλακτικού» video, μουσικό θέμα του οποίου ήταν ο Ερωτόκριτος και στο οποίο συμμετείχαν εθελοντικά 77 σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες. Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκλονιστική, τα σχόλια και οι βραβεύσεις ήταν πολλές και τα μηνύματα υποστήριξης από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σήμερα, βρισκόμαστε στη δημιουργία του δεύτερου videο, η παραγωγή του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Θέμα μας αυτή τη φορά η Σμύρνη, η μουσική και ο πολιτισμός της. Η κοινωνία αυτή που άνθησε στα παράλια της Μικράς Ασίας, ανέπτυξε και στήριξε τις τέχνες, και αποτέλεσε την πιο επιτυχημένη έκφραση διαπολιτισμικότητας.

Προσφάτως συστήσαμε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Παίζουμε Οικολογικά”.

Ενδεικτικά, οι σκοποί της εταιρείας μας είναι:

Η αφύπνιση, εγρήγορση, ευαισθητοποίηση και δράση για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος – στην ουσία της ίδιας μας της ζωής. Γιατί όταν λέμε περιβάλλον, δεν εννοούμε μόνο το φυσικό, αλλά και το κοινωνικό και πολιτισμικό!

Κάθε δραστηριότητα για τη διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, μέσω καλλιτεχνικών και άλλων δραστηριοτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η δημιουργία μιας πλατφόρμας δικτύωσης, που θα φέρει σε επαφή οργανώσεις, ομάδες, πρωτοβουλίες και μεμονωμένα άτομα που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τον πολιτισμό, την παιδεία και το περιβάλλον.

Η στάση που κρατά ο καθένας μας σε θέματα που άπτονται της προστασίας του πλανήτη και της δυνατότητας επιβίωσης του ανθρώπου με καλύτερες συνθήκες και ποιότητα ζωής, έχει άμεση σχέση με την κοινωνική και πολιτιστική μας δράση.

Τα θέματα που θέτει το «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» αφορούν σε θέματα που μας απασχολούν διεθνώς και πάνω στα οποία η Ελλάδα οφείλει να πάρει θέση.

Το «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» αποτελεί στάση ζωής και είναι η απαρχή ενός μεγαλύτερου οράματος. Είναι σημαντικό να σας έχουμε κοντά μας!