Ο σκιτσογράφος Soloúp – το καινούριο μέλος της ομάδας “Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά”

Η συνεργασία μας με τον Soloup, έναν από τους πιο σημαντικούς σκιτσογράφους  της νεότερης γενιάς, είναι γεγονός και είμαστε ιδιαίτεροι χαρούμενοι γι’ αυτό. Τόσο ο Soloup όσο και εμείς, την ίδια περίοδο,  κάναμε ένα ταξίδι στο χρόνο για να βρεθούμε στην Μικρά Ασία, εκείνος στο Αιβαλί … εμείς στη Σμύρνη… Με όχημα την τέχνη. Εκείνος με το κόμικ, εμείς με τη μουσική. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι έχουμε κοινές ρίζες, βαδίζουμε  σε κοινούς δρόμους, με κοινό όραμα … Να μιλήσουμε για αυτά που ενώνουν τους λαούς!

Το αυτονόητο ήταν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τα πιστεύω μας, τη φωνή μας! Έτσι λοιπόν πρωτότυπα σκίτσα του Soloup θα ενσωματωθούν στο δεύτερο μουσικό μας βίντεο.

AivaliO Soloup (Αντώνης Νικολόπουλος) πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το εξαιρετικό graphic novel “Αϊβαλί”(εκδόσεις “Κέδρος”), αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές μας! “…Τέσσερις Αϊβαλιώτες αφηγούνται. Τρεις Έλληνες και ένας Τούρκος: Φώτης Κόντογλου, Ηλίας Βενέζης, Αγάπη Βενέζη – Μολυβιάτη, Αχμέτ Γιορουλμάζ. Και όταν τα πόδια ξαναπατούν στη γη, το σήμερα προσπαθεί να λογαριαστεί με το χθες. Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει”.

Λίγα λόγια για τον Soloúp

Ο Soloúp έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Αθήνα) και είναι διδάκτωρ του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μυτιλήνη). Με γελοιογραφίες, κόμικς, comic strips (αλλά και με εικονογραφήσεις, γελοιογραφικά φωτομοντάζ και άρθρα σχετικά με τα σκίτσα) έχει εργαστεί σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά όπως Το Ποντίκι,Το Βήμα της ΚυριακήςGoal newsΒαβέλΓαλέραΩς3Σχεδία, και αλλού.

Εκτός από τις εκδόσεις Κέδρος, έχει ακόμα συνεργαστεί με τους εκδοτικούς οίκους Πατάκη, Futura, Μεταίχμιο, ΚΨΜ, Στρατής, Τόπος, και άλλους, όπως και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο . Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 13 άλμπουμ με γελοιογραφίες και κόμικς, ενώ το 2012 κυκλοφόρησε η διατριβή του Τα Ελληνικά Comics, η πληρέστερη μέχρι σήμερα έρευνα για την ιστορία και την εξέλιξη των ελληνικών εικονογραφηγημάτων.

Το Αϊβαλί είναι το πρώτο του μεγάλο graphic novel.
http://www.soloup.net/
anthropolikos.wordpress.com

2018-09-09T18:09:45+02:00