Μέσα από απρόβλεπτα μουσικά μονοπάτια, ο Τάκης Φαραζής μας οδηγεί σ’ ένα μαγευτικό ταξίδι στη Σμύρνη, περνώντας με μοναδικό τρόπο το σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας που ο καταξιωμένος πιανίστας της jazz, συνθέτης, ενορχηστρωτής, συνεργάτης πολλών σημαντικών καλλιτεχνών, με εμπειρία και κύρος στο μουσικό χώρο, και πάνω από όλα φίλος, Τάκης Φαραζής, υπογράφει την ενορχήστρωση της δεύτερης δράσης μας και μας υποστηρίζει!

Λίγα λόγια για τον Τάκη Φαραζή

Ο Τάκης Φαραζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Το 1977 ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο από το οποίο αποφοίτησε το 1984 παίρνοντας το δίπλωμά του καθώς και το δίπλωμα αρμονίας με άριστα. Παράλληλα με τις κλασικές του σπουδές ασχολήθηκε με την Τζαζ μουσική και συνεργάστηκε κατά καιρούς με πολλούς μουσικούς της Ελληνικής Τζαζ σκηνής. Το 1983 παρακολούθησε μαθήματα του Ούγγρου πιανίστα της Τζαζ, Βela Lakatos και το 1984 συμμετείχε στην ίδρυση του γκρουπ ISKRA με το οποίο εξέδωσε 2 LP (“Α new day” – “Parastasis”). Η συνθετική του δραστηριότητα ξεκίνησε με μουσική για το γκρουπ και συνεχίστηκε σε διάφορους άλλους τομείς και μουσικά στυλ. Συνθέσεις για πιάνο, μουσική για τον κινηματογράφο (“Η εποχή των κυνηγών” του Κ. Αγγελάκου) καθώς επίσης και μουσική για το θέατρο κυρίως για παραστάσεις Αρχαίου Δράματος του Εθνικού θεάτρου, όπως “Ηλέκτρα”, “Οιδίπους Τύραννος”, “Οιδίπους επί Κολονώ”, “Aντιγόνη”, “Ιων”, “Πέρσες”. Σαν ερμηνευτής έχει συνεργαστεί με μουσικούς (Β. Ρακόπουλος, Τ. Μπαρμπέρης, Ν.Τουλιάτος, Γ. Φακανάς, D. Lynch, Τ. Πατερέλης, Γ. Σπαθάς, Κ. Θεοδώρου κ.α), συνθέτες (Μ. Θεοδωράκης, Χ. Λεοντής, Ν. Ξυδάκης, Ε. Καραϊνδρου, Γ. Μαρκόπουλος, Κ.Σφέτσας, Β. Κατσούλης κ.α) και τραγουδιστές (Μ. Φαραντούρη, Ε. Πασπαλά, Σ. Γιαννάτου, Τ. Τσανακλίδου, Κ. Θωμαϊδης, Αρλέτα κ.α) συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σαν συνθέτης έχει συμμετάσχει σε μουσικά φεστιβάλ (Brugges Festival -2001, International Festival of Jazz Piano in Prague -2005) και θεατρικές παραστάσεις στην Ευρώπη, Αυστραλία, Κίνα και Ιαπωνία. Παράλληλα ασχολείται με τη διδασκαλία του πιάνου και στα επόμενα σχέδια του περιλαμβάνεται η έκδοση μιας σειράς εκπαιδευτικών βιβλίων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κλασικής, τζαζ αλλά και έντεχνης ελληνικής μουσικής.

Κυκλοφορίες CD:
“Ονειρέματα” (Μουσική για πιάνο και μικρά σύνολα, Lyra-1996).
“Άλκηστις του Ευριπίδη” (Μουσική για την ομώνυμη παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, Lyra-1996).
“Ο κύκλος με την κιμωλία” (Μουσική για την ομώνυμη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, Great Media-2005).
“24 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι” (Πιανιστικές διασκευές τραγουδιών του ομώνυμου συνθέτη, Σείριος – 2008)

H τελευταία δισκογραφική του δουλειά έχει τίτλο “Ζωντανή ηχογράφηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας”, όπου αποτυπώνεται το ρεσιτάλ πιάνο – φωνή του Τάκη Φαραζή με την Μάρθα Φριντζήλα, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο του 2012 στον αρχαιολογικό χωρο της Ελευσίνας. Το cd κυκλοφόρησε τέλος του 2014 από το Music Corner.

2015-02-26T14:59:09+00:00